Venstre vil poste millioner i folkeskolen

Politik: Der skal ikke lukkes skoler eller spares på området den kommende valgperiode, lyder det fra Venstre, som derimod vil afsætte 10-20 millioner årligt til at styrke fagligheden. Blandet andet ønsker partiet, at afsætte en pulje på fem millioner kroner til initiativer som styrker fagligheden. Det skriver Jydske Vestkysten.

– Vi er ikke tilfredse med, at mere end hver tredje elev erklæres ikke-uddannelsesparat og gennemsnittet ved folkeskolens afgangsprøven ligger under landsgennemsnittet. Derfor har vi foreslået en række tiltag, der skal styrke eleverne, siger borgmesterkandidat Peter Hansen, der netop har præsenteret Venstres skoleudspil, til avisen.

Partiet ønsker samtidig, at der oprettes et drenge- og pigeakademi, der skal hjælpe de elever, som har faglige udfordringer, ligesom der skal oprettes talentforløb for de dygtigste elever i folkeskolen i Sønderborg Kommune. Desuden vil man afsætte midler til at sikre, at endnu flere elever inden for alle fag, bliver undervist af linjefagslærere.

Alt i alt skal der bruges mellem ti og 20 millioner kroner årligt på at løfte folkeskoleområdet. Pengene vil Venstre finde ved at spare på administrationen i Sønderborg Kommune, som den mener er overadministreret.

Du kan læse mere på Jydske Vestkysten.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz