Venstre: Penge fra bureaukrati til børn

Politik: Onsdag mødes Venstre med borgmester Erik Lauritzen (S) om de kommende års budget. Det sker med ønske om millioner til folkeskoler og børn samt en skattelettelse. Borgmesteren kan godt se elementer af Venstres plan blive til noget men han afviser skattelettelser skriver Jydske Vestkysten.

– Vi har taget udgangspunkt i forvaltningens administrative budgetoplæg og indarbejdet flertalsgruppens ønsker. Det, vi så har bygget oven på, er en stærk prioritering af dagtilbudsområdet og folkeskolen for blandt andet for at gøre flere unge uddannelsesparate, siger Venstres Peter Hansen om budgetforslaget med titlen “Fra bureaukrati til børn”.

Blandt andet vil Venstre styrke dagplejeområdet og valget af gæstedagpleje i nærheden af hjemmet. Folkeskolens udfordringer med faldende børnetal og stigende antal børn i friskoler skal løses ved at give de enkelte skoler mere indflydelse.

Med en overbygning på flertallets egne ønsker for det kommende budget skulle man måske tro, at der ikke er så meget at være uenig om. Men skattelettelsen samt et krav om massive besparelser på administrationen får borgmester Erik Lauritzen til at tvivle på, at det vil lykkes at nå til enighed med Venstre:

– Der er bestemt elementer, som vi sagtens kan snakke om. Men grundlæggende vil det være helt forkert og få alvorlige konsekvenser at skære så drastisk i vores administration, som Venstre foreslår. Og skattelettelser er slet ikke det, der er behov for i Sønderborg lige nu. Jeg er optaget af at lave et stærkt budget for det kommende byråd, og det synes jeg ikke umiddelbart, Venstre her lægger op til, siger Erik Lauritzen til avisen.

Du kan læse mere om oplægget på Jydske Vestkysten.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz