Vækstråd: Erhvervsklima skal i top 10

Erhverv: Sønderborg Kommune lander på en 60. plads i Dansk Industri´s erhvervsklima-undersøgelse. Det er 26 pladser bedre end sidste år. Sønderborg Vækstråd mener, at kommunen fortjener skulderklap, fordi retningen er rigtig, men der er stadig langt til podiepladserne, når man er nummer 60.

– Sønderborg Vækstråd arbejder målrettet for vækst og arbejdspladser i vores område. Derfor vil vi ikke glæde os for længe over at være nummer 60. Vi skal i top 10, før Sønderborg-området bliver et fyrtårn i dansk erhvervsliv, forklarer Henrik J. Enderlein, der er formand for Sønderborg Vækstråd.

Dialogen skal forbedres

Henrik J. Enderlein beklager, at Sønderborg Kommune går tilbage på målepunkterne ’formidling af væsentlig information’ og ’dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd’. Det er især ærgerligt, når kommunen er kommet med flere tiltag på kommunikationsfronten.

– Ifølge DI går det den forkerte vej i dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsapparat. Det er især tankevækkende, når de samme virksomheder samtidigt mener, at dialogen med kommunens politikere er blevet forbedret. Det vil vi se nærmere på. Sønderborg Vækstråd er i en unik position som brobygger mellem erhvervslivet og kommunen, og det ansvar tager vi på os. Vi må se på, hvad der virker, og hvad der ikke virker, så dialogen kan blive bedre, forklarer Henrik J. Enderlein.

Flere nye skal komme til

Vækstrådets formand kan dog også glæde sig over, at DI’s måling viser, at der er kommet flere nye virksomheder til kommunen. Det er primært antallet af iværksættere, der er vokset over en tre-årig periode. Henrik J. Enderlein forventer, at flere virksomheder bliver tiltrukket af Sønderborg-området, nu hvor Vækstrådet har skruet op for indsatsen til små og mellemstore virksomheder.

– Vores iværksætter-indsats skal fortsætte ufortrødent. Vi har skruet op for vores indsats over for små og mellemstore virksomheder, fordi det er her, vi finder de største potentialer for vækst og arbejdspladser. Det arbejde, forventer jeg, vil munde ud i, at vi som område også bliver mere attraktive over for dygtige virksomheder udefra, slutter Henrik J. Enderlein.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz