To rumænere taget ved grænsen med dyre stjålne cykler

Retten: Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi fremstillede tirsdag den 25. juli to rumænske statsborgere på henholdsvis 29 og 30 år i et lukket grundlovsforhør ved Byretten i Sønderborg.

De to personer er sigtet for at have stjålet 15 cykler, hvoraf især seks stk., der var stjålet i områderne omkring København, Vejle og Kolding, er særligt værdifulde. De repræsenterer en samlet værdi på over 150.000 kroner. Politiet har endnu ikke overblikket over den samlede værdi af de 15 cykler.

De to personer blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i 14 dage, de nægter sig begge skyldige.

De to rumænere blev stoppet den 25. juni i en rumænsk lastbil i Tyskland, få kilometer fra den dansk-tyske grænse.

Lastbilen blev undersøgt, og efter fundet af cyklerne blev de to personer anholdt og efterfølgende fængslet med henblik på udlevering til strafforfølgelse i Danmark.

De to rumænere blev udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi den 25. juli ved Überstellungsdienst i Harrislee.

Hjemtagelse

I sager, hvor der er tale om indbrud eller tyverier begået i Danmark, og hvor den mistænkte anholdes i udlandet, varetager Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven på vegne af dansk politi med hensyn til hjemtagelsen af den mistænkte, den videre efterforskning samt udformning af anklageskrift, inden sagen til sidst kommer for retten.

Ind til februar 2011 skulle hver enkelt politikreds selv håndtere denne type sager. Og siden ordningen trådte i kraft, har Syd- og Sønderjyllands Politi foreløbig efterforsket sager mod over 300 personer.

Ofte er der tale om organiseret og grænseoverskridende kriminalitet, hvor anholdelsen i mange tilfælde fører til opklaring af en hel serie indbrud m.v., og hvor der typisk er stjålet for store beløb.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til efterforskningen i den aktuelle sag i øjeblikket ikke oplyse yderligere.

Giv en kommentar

17 Kommentarer til "To rumænere taget ved grænsen med dyre stjålne cykler"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Dejligt!

Forpulede udlændinge…det stopper aldrig…nakkeskud.

Du mener at tyveri fremadrettet skal betyde dødsstraf? Eller?

Nej nakkeskud er ikke nogen straf. Man starter med at kappe 1 finger og hjælper det ikke tager man begge hænder samt han/de får en tatovering i panden hvor der står at han /de er tyve

Hold dog op for et menneskesyn

Pia Hansen så længe du mener at det bør gælde alle der stjæler, er det selvfølgelig også en tilgang til kriminelle. Vi er dog ikke enige i måden at straffe på. Og du får næppe nogensinde tilstrækkelig opbakning til dit forslag til, at der vil ske en lovændring

Nej ikke altid, men er bare så træt af alt det kriminelle lort de østbander udfører….der er bare ingen konsekvenser der åbentbart virker…

Ulrich Andersen der gælder vel ikke andre vilkår for østbander end for alle andre bander? Så længe man ikke fanger bagmændene er det jo håbløst. Men der bør selvfølgelig gælde samme regelsæt/lovgivning for alle

Ulrich Andersen der gælder vel ikke andre vilkår for østbander end for alle andre bander? Så længe man ikke fanger bagmændene er det jo håbløst. Men der bør selvfølgelig gælde samme regelsæt/lovgivning for alle

Mohammed Ibrahim, måske din er deriblandt?

Gry Mørkehøj Dormann

Det sker nok mange gange i døgnet, at de slipper godt afsted med det. Må da være et godt argument for kontrol ud af landet, tror forsikringerne skal komme med nogle tal før der sker noget.

Hvafan skal vi bruge penge på dem for?

Rumænien Rundt 2017 ;D

Andreas Tørøk
Tørøk Christian

God indsats med at fange dem!!

wpDiscuz