Tag familien med til Naturens Dag i Sønderskoven

Fritid: Naturen holder Åbent Hus med en masse spændende oplevelser på søndag den 10. september. Det er nemlig Naturens Dag, og over hele landet er der naturaktiviteter for dig og din familie.

I Sønderborg inviterer Naturstyrelsen, DN og Naturskolerne i Sønderborg til Naturens dag, hvor hele familien kan gå på opdagelse i naturens mangfoldighed. Dagen starter kl. 11 ved Egetofte Naturskole. Selve Naturens Dag bliver markeret med aktiviteter ved Staals Mose, Sønderskovens oase, blot 500 m fra Naturskolen.

Det kan være sjovt at give naturen en hjælpende hånd. Iført waders kan både børn og voksne være med til at fjerne dunhammere, så området ikke gror til. De høstede Dunhammere kan bruges til rigtig meget, det kan opleves sammen med kyndige naturvejledere.

Med ketcher og net eller hjemmelavede insektsugere fanger vi smådyr, både i vandet og på landjorden. Der er massevis af brombær, som bare venter på at blive plukket. De smager herligt sammen med bi-mandens slyngede honning på skovpandekagerne, som selv bager over bål. Vi glæder os til dagen og håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at få fælles oplevelser i vores mangfoldige natur. Husk praktisk påklædning, siger naturskoleleder Irmelin Müller.

Oplev mangfoldighed i naturen

Temaet for Naturens Dag er i år “Mangfoldighed i naturen”. Den danske natur er mangfoldig på grund af det mylder af liv, som findes overalt i form af dyr, planter, svampe, bakterier og alt levende. Det kaldes biodiversitet. Men naturen er også mangfoldig, fordi mange forskellige mennesker bruger den, lever i den og lever af den.

– Naturen er noget, vi har til fælles og som binder os sammen. Piger og drenge, børn og voksne. Der er vildt mange muligheder i naturen, hvad enten det er i skoven, ved havet eller i baghaven. Så tag børnene i hånden, og kom ud på Naturens Dag, siger Irmelin Müller.

Børn er mindre i naturen

Uden konkrete naturoplevelser mister børnene følelsen af samhørigheden med naturen og forståelsen af, at naturen er vores livsgrundlag.

 

– Derfor er det alvorligt, at en Gallupundersøgelse fra 2015 viser, at næsten halvdelen af de danske forældre til børn i alderen 5-12 år ikke mener, at deres børn kommer nok ud i naturen. Computer, tv og dårligt vejr er blandt nogle af forhindringerne, siger Irmelin.

Giv en kommentar

1 Kommentar til "Tag familien med til Naturens Dag i Sønderskoven"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Mette skal vi afsted???

wpDiscuz