Syddanskerne er mest ude i naturen

Fritid: Borgerne i Region Syddanmark tager rekorden i, hvem der er mest ude i naturen. Her er 90 procent af danskerne ud i naturen mindst en gang om ugen i løbet af sommerhalvåret. Især gåture, fuglekiggeri og lystfiskeri er populært i Syddanmark. Det viser en ny undersøgelse lavet af Friluftsrådet om danskernes friluftsliv.

Aktiviteter i naturen er en fast del af hverdagen for langt de fleste borgere i Region Syddanmark. Det viser en ny undersøgelse om danskernes friluftsliv, som Frilufsrådet står bag. Faktisk har borgerne i Region Syddanmark danmarksrekord i friluftsliv. Her tager 90 procent af befolkningen ud i naturen mindst en gang om ugen i sommerhalvåret. I Region Hovedstaden er det kun 82 procent af befolkningen.

Undersøgelsen viser også, at der stor forskel på, hvordan danskerne bruger naturen. I Region Syddanmark kigger danskerne ofte på fugle og dyr, når de tager ud i naturen. I Hovedstaden cykler man meget, midtjyderne løber, og nordjyderne kører mere på mountainbike end andre steder i landet. I Region Sjælland deles naturoplevelserne ofte med en hund eller hest.

Naturen gør os glade

Aktiviteter i naturen gør os i bedre humør, forbedrer vores psykiske velvære, kondition og helbred. Det konkluderer en ny undersøgelse af danskernes friluftsliv, som Friluftsrådet står bag. 75 procent af danskerne oplever, at aktiviteter i naturen er med til at forbedre deres liv overordnet set. Især de mentale effekter, som at man bliver i bedre humør, kan finde ro og stresse af, bliver fremhævet af mange danskere.

– Der er et kæmpe potentiale i at udnytte naturens effekter på den fysiske og mentale sundhed. Naturen kan både give os ro i sindet og sved på panden. Vi kan i denne undersøgelse se, at der er mange forskellige måder at bruge naturen, og at naturen dermed appellerer bredt til danskerne, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Afslapning er den primære årsag til, at danskerne søger ud i naturen – enten gennem rolige aktiviteter, som for eksempel gåtur, eller gennem mere fysisk krævende aktiviteter, hvor man gennem fysisk aktivitet kan få et mentalt pusterum.

Friluftsrådet, DGI og DIF er gået sammen i et partnerskab ‘Bevæg dig for livet – i naturen’ om at få flere danskere til at være aktive. Her kan naturoplevelser spille en vigtig rolle, fordi oplevelser i naturen appellerer bredt – også for dem, der for eksempel ikke kan se sig selv i et fitnesscenter.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz