Sønderborg Lufthavn modtager internationalt kvalitetsmærke

Erhverv: Efter 16 måneders intenst arbejde er Sønderborg Lufthavn blevet tildelt et EU driftscertifikat. Certifikatet modsvarer en ISO certificering eller tilsvarende, som også er et internationalt kendt kvalitetsmærke med standarder inden for bl.a. kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

EU certificeringen afløser de nationale regelsæt og forordninger, som luftfarten tidligere var underlagt og medvirker dermed til, at Sønderborg Lufthavn nu er den fjerde, danske lufthavn, som opfylder kravene fra EU.

– Vi er naturligvis meget stolte over, at Sønderborg Lufthavn – som én af de første i Danmark – får tildelt certifikatet. Vi har nu endnu et konkret eksempel på, at Sønderborg Lufthavn er fremme i skoene og kan finde løsninger, når udfordringer opstår, siger formanden for erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.

Næstformanden for erhvervsudvalget, Tom Holden Jensen, udtaler: – Vi kan med rette sige, at Sønderborg Lufthavn leverer et højt sikkerhedsniveau på linje med andre og større lufthavne i EU. Det vil kræve mere af lufthavnsdriften i fremtiden, men den opgave skal vi nok kunne løse.

Forordningen fastsætter regler og administrative procedurer for flyvepladser med formålet at sikre et højt og ensartet niveau for civil luftfartssikkerhed i Europa.

Konkret betyder det ændringer i arbejdsgangen, driftsrammen og myndighedskravene til Sønderborg Lufthavn, idet regelsættet er strammere og kræver en anden tilgang til at højne uddannelsesniveau samt sikre kvalitet og læring for hele tiden at minimere fejl og afvigelser.

Konverteringen til EU-certificeringen sker på baggrund af et nationalt, politisk ønske om at EU-harmonisere de danske lufthavne, hvor Danmark skal være foregangsland og sætte barrieren højt.

Ved samme lejlighed er tilladelsen til etablering og drift af lufthavnen blevet fornyet.

Københavns Lufthavn, Esbjerg Lufthavn og Billund Lufthavn har også modtaget certifikatet.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz