Sønderborg Kommune tæt på køb af Augustiana

Kommunen: De smukke bygninger i Augustenborg kan muligvis snart få ny ejer – og det kan betyde, at både skulpturparken, Augustiana og de øvrige bygninger kan forblive en del af Augustenborgs udvikling og fortsat være en kulturperle for borgerne og de mange turister, der hvert år lægger vejen forbi.

Det er Statens Ejendomsselskab, Freja, der har haft området til salg til en købspris på 6,5 millioner kroner. Sønderborg Kommune afgav i August et bud på 4,5 millioner kroner, og efter lange forhandlinger har Frejas direktør nu accepteret buddet. Accepten skal dog først gennem Frejas bestyrelse samt Folketingets Finansudvalg, før en endelig aftale kan stadfæstes.

I Sønderborg byråd har partierne længe været enige om, at man skulle forsøge at købe Augustiana, men at det skulle ske på de rigtige betingelser. De betingelser håber borgmester Erik Lauritzen at byrådet ser opfyldt med accepten af kommunens købstilbud:

– Augustiana og skulpturparken er nogle af kommunens kulturelle perler, og derfor håber jeg, at byrådet bakke op om et køb. Jeg mener, at et køb af Augustiana, vil være godt for Augustenborg og hele Sønderborg Kommune, fortæller Erik Lauritzen.

I et køb vil skulpturparken, Augustiana – også kendt som “det hvide palæ”, slotsparken, Prins Emils palæ” (også kendt som det røde palæ) samt udhusbygningerne og garageanlæg indgå i handelen. Det vil også betyde, at der fremover igen vil blive mulighed for at planlægge med udstillinger, og andre arrangementer i Prins Emils palæ. Sønderborg Kommunes lejeaftale for palæet udløb i februar sidste år, men nu bliver der atter mulighed for at bruge bygningen på fast basis.

– Augustenborg har rigtig meget at byde på, og tilflytningen af Landbrugs og Fiskeristyrelsen har skubbet yderligere til den positive udvikling i området. Med et køb af Augustiana vil byrådet kunne sikre, at Augustenborg også fremadrettet kan styrke sin profil som et spændende kunst- og kulturområde og et attraktivt sted at besøge eller bo, siger Sønderborgs borgmester

Erik Lauritzen håber, at byrådet vil takke ja til at gå videre med købet af Augustiana. Borgmesteren håber samtidig, at en overdragelse af bygningerne i så fald vil kunne finde sted snarest muligt, da der er nogle projekter, som kommunen gerne ser sat i gang – for eksempel en kærlig hånd til Skulpturparken.

Augustiana åbnede i 2009 og har mellem 15 og 20.000 gæster om året. Sammen med Kunstværket og Kunstpunkt tilbyder Augustiana og Skulpturparken en bred vifte af spændende kunst- og kulturtilbud for både kunstnere, borgere og turister.

Giv en kommentar

1 Kommentar til "Sønderborg Kommune tæt på køb af Augustiana"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Vedligeholdelse vedligeholdelse,,, på den anden side, så er det da dejligt man bevare noget smukt, eftersom kommunen har fjernet så mange smukke gamle bygninger til fordel for kedeligt beton.

wpDiscuz