Skift nu: Det er slut 30. september

Trafik: Salget af det gamle pap-periodekort er slut om en måned. Sommeren igennem har Sydtrafik kørt en kampagne for at få kunderne til at skifte til de nye kort: Pendlerkort og Rejsekort med pendler kombi. Det har givet kø ved Sydtrafiks salgssteder, men der er stadig kunder, som ikke har fået skiftet pap-kortet ud.

– Man kan sagtens gøre det nu, selvom man har et gyldigt pap-kort i lommen. De nye kort kan laves, så de først aktiveres, når man laver et Check Ind i bussen eller på stationen. Fra det øjeblik gælder det nye kort den valgte periode – ikke før, siger Jesper Lunau, presseansvarlig i Sydtrafik.

Køber du et af de nye kort nu, er du sikker på at være klar, når dit gamle pap-periodekort udløber.

– Du kan komme gnidningsfrit fra dit gamle pap-kort til et af de nye. Vi anbefaler, at du bestiller allerede nu, så det er ordnet. Det kan nemlig tage op til 3 uger før posten har leveret kortet, forklarer Jesper Lunau.

Samme princip, ny vane

De fleste kender pap-periodekortet, eller månedskortet, som det også kaldes, som en fast pris for at rejse med bussen i en periode. Kortet giver ret til alle de busture, man har lyst til i nogle bestemte zoner inden for bestemte datoer.

Det princip ændres ikke, når Sydtrafik skifter pap-periodekortene ud med de to nye produkter baseret på rejsekort. Det nye pendlerkort er grønt og benytter sig af Check Ind og Check Ud, som man kender det fra rejsekort. Den anden mulighed er pendlerzoner på et normalt blåt rejsekort, som sikrer en fast pris på ens pendlerstrækning og rejsekortsfordele på alle andre strækninger. Den løsning kaldes rejsekort med pendler kombi. Her skal du også huske Check Ind og Check Ud.

Hjælp – hvordan bestiller jeg et nyt kort?

Du kan købe begge muligheder på rejsekort.dk/bestil eller hos Sydtrafiks salgssteder, som du finder på sydtrafik.dk/pendler.

– Udover vores normale salgssteder i Esbjerg, Vejen, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg har vi åbnet salgssteder i Vejle, Kolding og Fredericia. Der kan man få hjælp med det samme, men orker man ikke køen, så bare bestil på nettet, siger Jesper Lunau.

Unge, som bruger Ungdomskort, skal ikke skifte til pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi. De vil få besked, når det er tid til at skifte deres nuværende kort ud med et nyt.

Mere info via ny kanal

Passagererne kan også få mere at vide via Sydtrafiks nye nyhedsbrev, Sydtrafik GO!

Man tilmelder sig via hjemmesiden sydtrafik.dk. Ved tilmelding inden den 30. september deltager man i konkurrencen om ti gavekort på 3.000 kroner.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz