Shelters a la Sønderborg er et hit

Spejderlejr 2017: Syv shelters og to fugleskjul er blandt de blivende minder efter Spejdernes Lejr på Kær, som alle borgere fremover kan bruge. Den første blev indviet i går og straks taget i brug. Designet er unikt og har hurtigt vist sig at være et hit, som mange grupper har bedt om at få tegningen til.

– Det er jo vores babyer, så vi håber, I vil passe godt på dem.

Sådan lød det fra Lone Himmelstrup, Ringe, som har været leder af shelterprojektet. Det er udført i samarbejde med Sønderborg Kommune og med støtte fra Friluftsrådet. I praksis er det gennemført sammen med frivillige jobbere og storspejderne fra Lone flok, Rething-gruppen på Fyn. Alle involverede fik store roser med på vejen, da den første af de syv sheltere i går blev indviet.

Charlotte Engelbrecht, formand for Kultur-, borger- og fritidsudvalget i Sønderborg Kommune, stod for indvielsestalen:

– I de 50 år, hvor Kær Vestermark har været militært område, har det været forbeholdt de få. Nu er det købt af Sønderborg Kommune, og områdets fantastiske natur med mange dyr og fugle er åben for alle døgnet rundt. Med jeres fine sheltere og fugleskjul har I sat spor, som borgerne får glæde af i mange år frem. Nu kan de tage herud og krybe i ly for regn og blæst, og de kan tage på opdagelse i det fantastiske område for at opleve naturen.

Den første af syv sheltere, som bliver på Kær efter Spejdernes Lejr, blev indviet i går. Den ligger smukt tæt på Alssund og byrådsmedlem Charlotte Engelbrecht sagde i sin indvielsestale, at hun håber, at borgerne vil tage på tur og bruge shelterne.

Så blev shelteren fejret med høje “tjikkerlikkertjikkerlikker”-råb, der blev skålet i champagne, og endelig kunne de yngste gæster til indvielsen hoppe ind i shelteren og teste den. I første omgang uden soveunderlag og -poser – men dem hentede de senere på dagen for at indvi den med en nattesøvn – sikkert hævet over jorden, hvis regnen igen skulle komme.

Spejdere fra Rethingh-gruppen på Fyn, som har stået for shelter-projektet, tog straks efter indvielsen det fine shelter i brug.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz