Politikadetter ved ikke om de er købt eller solgt

Grænsen: De nye kadetter, der fra næste uge skulle aflaste politiet med bevogtning af grænsen, er havnet i en dybt ulykkelig situation. Det skriver Jydske Vestkysten.

De 53 nye politikadetter, der afslutter deres uddannelse på Politiskolen torsdag, ved nemlig ikke, om de er købt eller solgt. Og især skaber det en trykket stemning og frustration, at en række af dem allerede har opsagt deres bolig i hovedstadsområdet og allerede lejet nyt i eksempelvis Flensborg, Aabenraa eller Sønderborg. fordi de regnede med, at de skulle begynde i deres nye job ved grænsen den 1. september.

Men forhandlinger om de nye kadetters arbejdsforhold er trukket i langdrag og gået i stå mellem Politiforbundet og staten. En meget ordknap formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har “ingen kommentarer” til forhandlingerne. Men om de nye kadetters situation siger han:

– Jeg har fuld forståelse for deres frustration, og at det er uholdbart for dem. Men nu er det snart 1. september, og så må vi jo se, hvor det hele står, fortæller han til avisen.

Både Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen har været på banen med forskellige løsningsforslag omkring den fastlåste situation, hvor det især er striden om kadetternes mulighed for at strejke, der har været det blokerende omdrejningspunkt.

Du kan læse mere om sagen på Jydske Vestkysten

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz