Området ved søen i Guderup får et farverigt løft

Kommunen: Nogle blomsterbede ved søen i Guderup Mose står under vand vinteren over, og det gør livet svært for planterne i dem. Det ændres nu ved at hæve bedene, ligesom der plantes ny hæk og farverige stauder. En pavillon får også plads i parken.

I en del af det kommende efterår vil Guderup Mose, som parken midt i Guderup hedder, blive præget af renoveringsarbejde. Arbejdet skal både dæmme op for vinterhalvårets oversvømmelser og sikre et smukkere og mere farverigt udtryk i sommerhalvåret.

– Man kan sige, at vi har testet konceptet i Kongevejsparken i Sønderborg, hvor bedene har gjort hele parken til en bedre oplevelse – og en nemmere opgave for gartnerne. Det er ren win-win med fuld farve på blomsterbedene, og jeg glæder mig over, at de mange borgere, som benytter Guderup Mose, kan se frem til en bedre oplevelse, ikke mindst til næste forår og sommer, når det hele blomstrer, siger teknik- og miljøudvalgets formand, Frode Sørensen.

Kongevejsparken i Sønderborg har fået et markant løft i form af nye og tætbeplantede staudebede (billedet). Området omkring søen i Guderup Mose anlægges nu efter samme koncept.

Arbejdet går i gang i næste uge. I første omgang graves hækkene omkring parkeringspladsen ved Mosevej op, og der plantes ny hæk. På skråningen mellem mosen og parkeringspladsen anlægges der nye bed. Dernæst ryddes blomsterbedene under poppeltræerne tæt på søen – det er dem, som aldrig rigtig har fået et ben til jorden pga. oversvømmelser i vinterhalvåret. De nye bed anlægges i terrasser med jernkanter, og stauderne sættes tæt og i en kombination, hvor målet er at opnå et farveorgie i en lang blomstringsperiode.

Når stauderne står tæt, holder de i vid udstrækning selv ukrudtet væk, og derfor kræver de mindre pasning.

– Samtidig sætter vi en pavillon op ved søen, hvor borgere kan sætte sig lidt og nyde det, når der kommer en byge eller solen er for skarp. Pavillonen er bygget af elever på EUC Syd som led i et projekt i deres skolepraktikperiode, fortæller jordbrugsteknolog i Projekt & Anlæg i Sønderborg Kommune, Kristian P. Nordstrøm.

Giv en kommentar

1 Kommentar til "Området ved søen i Guderup får et farverigt løft"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

det er da dejligt de endelig kommer ud og laver hygge i yderområderne

wpDiscuz