11.5 C
Sønderborg Kommune, DK
søndag, 22 oktober , 2017.

Radio Als har krydret sønderjydernes hverdag med hits og lokale nyheder siden den 27. august 1988. I begyndelsen var radioen på Peblingestien i Nordborg udelukkende drevet af frivillige kræfter og sendte derfor kun et par timer om dagen.

I 1992 kom der for alvor gang i salget af radioreklamer – også på Radio Als. Det gav økonomi til, at radioen kunne ansætte sin første lønnede medarbejder, der stod for alt fra reklamesalg til produktion og afvikling af nyheder i dagtimerne.

Kort tid efter kom endnu en medarbejder på lønningslisten, og så var det pludseligt muligt at udvide antallet af sendetimer.

Der er sket meget på Radio Als siden de første år. I 2012 var radioen således igennem en større fornyelseskur, hvor der blev stillet skarpt på, hvordan radioen skal udvikle sig fremover. Det resulterede i en revideret programflade med flere journalistiske indslag, hvor der er sat meget mere fokus på information omkring hvad der sker på Als, et øget samarbejde med erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner, offentlige instanser og ikke mindst kulturelle begivenheder.  Ligeledes fokuserer sendefladen nu på musikken fra i dag til med 1980erne. Endeligt valgte Radio Als i processen også at lave nyt logo, samt forny både Facebook og egen hjemmeside.