Nordals Skolen indvier nyt skolekøkken

Uddannelse: Nordals Skolen har fået skiftet sit skolekøkken fra 70’erne ud med et splinternyt og energirigtigt én af slagsen. Det indvies i dag.

Da Havnbjerg Skole og Nordals Skolen fusionerede i 2013, var det i første omgang det splinternye køkken på Havnbjerg Skole, der blev brugt til madkundskab. Efterhånden blev logistikken dog lidt besværlig, og Sønderborg Byråd valgte ekstraordinært at bevilge 800.000 kr. til et nyt skolekøkken på Nordals Skolen. Det er nu færdigt og indvies i dag kl. 14.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, holder indvielsestalen og klipper snoren til det nye madmekka, og han glæder sig:

– Det var meget tiltrængt, at Nordals Skolen fik et nyt skolekøkken. Det gamle var fra 70’erne, utidssvarende og ikke rengøringsvenlig. Nu er køkkenborde og stole i den rette højde og størrelse, og hårde hvidevarer er i energiklasser, som vi CO2-mæssigt kan stå inde for. Sund mad og gode madvaner er helt afgørende for børn og unges fysiske og psykiske sundhed, for indlæring og som platform for gode fællesskaber. Det er med andre ord et vigtigt fag, og derfor skal rammerne være i orden, siger Erik Lorenzen.

Når udvalgsformanden har klippet snoren til skolekøkkenet, kan elever og personale kigge nærmere på det nye køkken og spise mad, som overbygningens linjehold “Mad med mere” har kreeret i dagens anledning.

Madkundskabsholdet beskæftiger sig i faget med tilberedning af mad, men også med madkultur, madens vandring fra “jord til bord” og gourmetmad, ligesom holdet besøger fabrikker, som fx fremstiller færdigmad.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz