Militæret skal bevogte grænsen

Grænsen: Regeringen vil lade militæret overtage dele af arbejdet med grænsekontrollen samt andre bevogtningsopgaver, som i dag ligger hos politiet. Det erfarer TV 2.

Tiltaget sker for at frigøre politibetjente, som derved kan komme hjem i kredsene, og for nogles vedkommende til den verserende bandekonflikt i København.

– Det er en stor beslutning, og det er noget, man har kredset om i flere omgange. Men det er jo kontroversielt, fordi man langt ind i de etablerede partier opfatter det som lidt ‘udansk’ at have soldater gående rundt i gadebilledet, siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.

I forvejen bliver Hjemmeværnet brugt til grænsekontrollen, men det er ikke normalt i fredstid, at man i Danmark benytter egentlige soldater til at varetage politiopgaver.

Da et lignende forslag om at indsætte militæret til bevogtningsopgaver blev luftet sidste år, udtalte Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, at militæret ikke kan erstatte politiet i bevogtning af mulige terrormål.

– Vi lever i et retssamfund, og det er politiets opgave at opretholde ro, sikkerhed og orden. Det er ikke en militær opgave, sagde han til TV 2 i april.

Soldaternes fagforening, Centralforeningen for Stampersonel, har også tidligere mødt et lignende forslag med en vis skepsis. At bevogte terrormål vil kræve ekstra uddannelse, har det lydt.

Giv en kommentar

6 Kommentarer til "Militæret skal bevogte grænsen"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Da bedre med militæret, end med politiet. Politiressourcer kan bruges bedre. Desuden så tror jeg vores militær er lidt bedre rustet til opgaven end politiet. Og så kan de værnepligtige også prøver andre ting i deres militærtid.

Rigtig fint at sige velkommen til Danmark med militæret ved grænsen. Et skridt i den rigtige retning.

Militæret kunne også sættes mod de galninge der går og skyder i København og Århus

Fotovognene er desværre også nødvendige.

Ja Povl de samler jo penge ind til den store bundløse statskasse.

Og dæmper farten. Nu mangler vi også bare nogle der kan dæmpe farten på MC.

wpDiscuz