Kulturforum er klar med ideer til det nye byråd

Kultur: Godt 100 deltagere i Kulturforum 2017 skabte onsdag aften et idekatalog over kulturelle indsatsområder for 2018-2021, som det ny byråd kan tage afsæt i, når det udstikker kursen for de kommende år.

Hvordan skal Sønderborg Kommunes kulturstrategi tage sig praktisk ud de næste fire år? Hvordan kan flest mulige aktører, borgere og institutioner sammen styrke samarbejdet om at udvikle kulturområdet?

De spørgsmål kom de godt 100 deltagere på årets Kulturforum med vidt forskellige ideer til, da de onsdag var samlet på Sønderborg Teater. Det er en ny valgperiodes byråd, der til enhver tid udstikker Kulturkompassets fireårige indsatsområder. Men de har brug for friske ideer fra dem, der skaber og bruger kulturen. Derfor var det også aftenens opgave til de fremmødte at komme med et katalog af gode råd, der ligger klar til det nye byråd på hovedområderne unge-kultur, kultur i landdistrikterne, udvikling af kulturelle events samt udvikling af medborgerskab på kulturområdet.

Aftenens to værter og tovholdere var Stephan Kleinschmidt og Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for henholdsvis Udvalget for Kulturel og Regional Udvikling samt Kultur, Borger og Fritidsudvalget.

– Meningen med Kulturforum er både at reflektere over året, der er gået, og at komme med fremadrettede ideer til nye indsatsområder og initiativer. Visionen i Kulturkompasset piller vi ikke ved, det er vores overordnede rettesnor. Aftenen skulle bruges til at komme med mulige input til indsatsområder for perioden 2018 – 2021. Jeg glæder mig over det store engagement på tværs af vidt forskellige kulturaktører. Det viser mig, at vi er nået i mål med at skabe begejstring for kulturområdet, siger Stephan Kleinschmidt.

Gode ideer på tværs

Både han og Charlotte Riis Engelbrecht er glade for den arbejdsvilje og iderigdom, som deltagerne i Kulturforum gik til opgaverne med. De ser det som et godt afsæt til det nye byråd. De glæder sig over aftenens brede sammensætning af kulturinteresserede borgere, amatører og kulturprofessionelle. Det viser, at Sønderborgs kultur bygger på et samspil mellem bredde og elite. Det er den smeltedigel, der udgør Sønderborgs DNA, mener begge udvalgsformænd.

– Det er godt at mærke, hvordan der stadig er gejst efter alle disse år med Kulturkompas og Kulturforum. Der er fortsat lyst fra borgere og kulturaktører til at deltage og give deres input – at sætte sig sammen ved bordet selv efter fire år og stadig have lyst til at tale med hinanden og skabe gode ideer på tværs, siger Charlotte Riis Engelbrecht.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz