Konservative, Slesvigsk Parti og Radikale Venstre indgår valgforbund

Politik: Konservative, Slesvigsk Parti og Radikale Venstre i Sønderborg indgår i et teknisk valgforbund ved kommunalvalget den 21. november. Det er første gang, at de tre partier finder sammen i et teknisk valgforbund i Sønderborg kommune. Forbundet har til formål at forhindre stemmespild, og netop dette ligger alle tre partier stærkt på sinde skriver de i en samlet pressemeddelelse.

”De små partier er nemlig vigtige for demokratiet i Sønderborg Kommune, hvor to store partier på hver deres fløj ellers meget let kommer til at dominere billedet. Der er alternativer til blokpolitikken, men den er betinget af de små partier som Konservative, Slesvigsk Parti og Radikale Venstre. En stærk og samarbejdssøgende midte kan netop bygge bro mellem fløjene til gavn for hele Sønderborg kommune.”

Samtidig er de tre partier mødtes på et fælles håb om en ordentlig og sober valgkamp, hvor der er plads til at diskutere politik, værdier og visioner frem for personlig mudderkastning og populistiske enkeltsager.

Det tekniske valgforbund er ikke et politisk samarbejde, og der er da også en række markante forskelle på de tre partiers valgprogrammer og visioner for området. Ligeledes har de tre partier hver deres borgmesterkandidat, nemlig Ole Wandahl Stenshøj for Konservative, Stephan Kleinschmidt for Slesvigsk Parti og Kristian Myrhøj fra Radikale Venstre.

Om Sønderborgs kommende borgmester bliver en af de tre, bliver først afgjort på valgnatten, når mandatfordelingen kendes. De tre partier har ved tidligere valg sammen haft de afgørende mandater til at bestemme, hvem der kunne sætte sig i borgmesterstolen.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz