Kommunen igangsætter omlægningen af L 69 i sommerhusområdet Skovmose

Kommunen: Det ser nu ud til at politikerne giver sig og kommer de klemte sommerhusejere i Skovmose til hjælp. De politiske partiers gruppeformænd har på deres møde i går besluttet at iværksætte omlægningen af det rørlagte vandløb kaldet L 69.

Omlægningen er en del af det samlede projekt, som skal sikre sommerhusene i Skovmose mod oversvømmelser, og byrådet har ifølge vandløbsloven mulighed for at gå ind og afholde udgiften lige netop her fordi det er et kommunevandløb.

Det må ikke sinke processen i øvrigt

Hele afvandingsprojektet har netop været ude i en fornyet høring, hvor flere beder kommunen fremskynde indsatsen mest muligt. Efter flere juridiske sondringer er tilbagemeldingen, at muligheden for en delbeslutning foreligger, hvis der ikke ændres på projektet i øvrigt og finansieringen for delbeslutningen er afklaret. Sagen har efter en behandling i byrådet en 4 ugers klageperiode.

Landvindingslaget for Lysabild-Skovby har med en bestyrelsesbeslutning udtalt, at det samlede projekt skal gennemføres, men at kommunen – hvis det er muligt – kan omlægge L 69 nu.

Løser ikke problemerne i hele Skovmose

Det er denne anmodning alle de politiske partiers formænd nu har besluttet at føre ud i livet. Det løser ikke problemerne i hele Skovmose, men ethvert tiltag har sin berettigelse i denne sag udtaler borgmester Erik Lauritzen.

– Jeg er tilfreds med, at det er en fælles beslutning. Nu drejer det sig bare om at få de resterende arbejder kørt igennem uden alt for mange opslidende klageprocesser. Kommunen opretholder de midlertidige afværgeforanstaltninger, som har været etableret i et år nu, og der bliver ikke slækket på beredskabet selv om vi graver i den ene ende af sommerhusområdet. Vi er konstant opmærksom på oversvømmelsesrisikoen i hele området, siger borgmester Erik Lauritzen

Giv en kommentar

2 Kommentarer til "Kommunen igangsætter omlægningen af L 69 i sommerhusområdet Skovmose"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Signe Vinge Jakobsen

Det sker meget o kommunen lige nu, kan godt se det er kommune valg i år.

wpDiscuz