Ingen synes jo det er fedt at være helt væk

Kommunen: Det bliver i hvert fald en kedelig fest, når man ikke selv er med til den, fordi man drak sig helt i hegnet. Med kampagnen “Meget mere med” sætter sundhedsstyrelsen fokus på unge og alkohol. Kampagnen løber fra den 2. oktober til og med den 23. oktober, og Sønderborg Kommune bakker op omkring den.

Den gode nyhed er, at de unges alkoholforbrug er faldende, og at ca. 65 procent af de 16 – 24-årige holder sig under lavrisikogrænsen, som er syv genstande ugentligt for kvinder og 14 genstande for mænd. Der er dog stadig alt for mange unge, der drikker alt for meget på én gang. Sundhedsstyrelsen sætter derfor fokus på et fuldskabsorienteret drikkemønster. Formålet er, at udbrede argumenter og motiver til ikke at drikke sig fuld.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune støtter kampagnen.

– I forvejen gør vi med projektet #mindrerus en stor indsats for at hjælpe elever på en række ungdomsuddannelser, der har eller er på vej ud i et misbrug af rusmidler, herunder alkohol. Her handler det bl.a. om at klæde lærerne på til at spotte risikoadfærd hos eleverne og undervisning af elever i flertalsmisforståelser og gruppepres. Det spiller fint sammen med den aktuelle kampagne, der har fokus på oplysning og forebyggelse af alkoholmisbrug, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

I Sønderborg Kommune har alle ungdomsuddannelser og ungdomscafeen fået udleveret plakater og tilsendt tekster og små film, der kan lægges på skolernes facebookside og infoboards. Netværket UngeLiv har bidraget til udbredelsen af kampagnematerialerne.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz