Ingen ministerhjælp til Skovmose-området

Ministerbesøg: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby, begge Venstre, besøgte mandag Skovmose for at høre om oversvømmelser og konsekvenserne for de 726 sommerhusejere. Umiddelbart vil en revision af vandløbsloven dog ikke komme de berørte ejere i Skovmose til gavn. Det skriver Jydske Vestkysten.

– Vandløbsloven er beregnet på syv landmænd, der ikke kan finde ud af at blive enige i en vandløbssag, men den duer ikke i forhold til 730 sommerhusejere. I Skovmose er vi ikke nået i mål med at finde en løsning på afvandingen, sagde Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen, da han mandag inviterede partifællerne miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby på et i øvrigt tørskoet besøg i det vandplagede sommerhusområde.

Den manglende afvanding af området har givet voldsomme oversvømmelser gentagne gange siden 2007. Senest i julen 2015 hvor vandet steg op i Skovmose.

En afvanding ventes først gennemført i 2019 når den sidste klage over partsfordeling og drænlægning er afgjort.

Venstre-folkene besøgte Hyldemose 4, der har været oversvømmet fem – seks gange og netop er blevet solgt på tvangsauktion, fordi ejeren ikke havde råd til at blive ved med at sætte det i stand, efter at have haft vand i huset.

– Vi er i gang med en revison af vandløbsloven og har nedsat et ekspertudvalg, der vil se på, hvordan man kan finde frem til nogle modeller, så man undgår situationer som den i Skovmose, sagde miljøminister Esben Lunde Larsen, der ikke kan love at afhjælpe de årelange tovtrækkerier om afvanding her og nu, da sagen endnu engang er på vej gennem klagesystemet.

Peter Hansen har adskillige gange foreslået, kommunen betaler de godt syv mio. kroner til afvanding af Skovmose, men har fået at vide, det ikke er juridisk muligt, da sommerhusejerne selv skal betale den private del af tørlægningen.

Du kan læse meget mere om sagen på Jydske Vestkysten.

Giv en kommentar

3 Kommentarer til "Ingen ministerhjælp til Skovmose-området"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Signe Vinge Jakobsen!!!

Susanne Brinck

Se her far John Jes Iversen Møller

wpDiscuz