Halv jernmand lukker veje i Sønderborg

Trafik: I forbindelse med STK 90’s triatlonstævne på søndag (3. september) lukkes Strandvej, en lille del af Kongevej og Hertug Hans Vej. Beboere, der bor langs vejene, får direkte orientering.

Søndag fra kl. 10 og nogle timer frem kan tilskuere se stærke mænd deltage i Alssundman 2017. De ca. 200 deltagere svømmer først 1,9 km i havet ud for Strandvej med start og mål på Fluepapiret, dernæst cykler de 90 km på en rundstrækning med start og mål ved Sønderborg Slot, og sidst løber de 21,1 km på Strandpromenaden og Gendarmstien på en rundstrækning, der har vendepunkt ved Sønderskoven.

Fluepapiret ligger i fredelig idyl her, men søndag formiddag vil der myldre med ca. 200 triatleter, som deltager i Alssundman 2017 og bl.a. svømmer 1,9 km og cykler 90 på en rundstrækning, der omfatter Strandvej og Hertug Hans Vej. Arrangementet betyder flere lukkede veje nærstranden på søndag. Arkivfoto

Afviklingen af “den halve jernmand”, som triatlondisciplinen også kaldes, indebærer, at tre veje tæt på vandet i Sønderborg lukkes. Det drejer sig om Strandvej fra Strand (indkørslerne til Comwell og boligerne på Strand er tilgængelige) til Kongevej inkl. Strandvænget og et lille stykke af Kongevej omfattende adgang til boligerne i Kongevej 104-110 samt 75 og 77. Beboerne her orienteres om, at de ikke kan køre ind til og ud fra deres boliger mellem kl. 8 og 17 søndag.

Hertug Hans Vej lukkes for trafik, men beboerne kan køre ud og til venstre i retning mod Ringgade.

– Formentlig vil arrangementet være færdigt tidligere end det varslede tidspunkt – kl. 17 – og så fjernes vejspærringerne, men vi melder for en sikkerheds skyld ud, at det først bliver kl. 17. Beboerne på Hertug Hans Vej kan køre ud og komme til fx Sdr. Havnegade ved at køre ad Sundquistsgade, Kongevej og Rosengade, men de kan ikke køre hjem til Hertug Hans Vej igen, før vejspærringerne er fjernet, fortæller medarbejder i Projekt & Anlæg i Sønderborg Kommune, Connie Davidsen.

Der skiltes med omkørsel. Beboere i huse på de afspærrede veje, som skal bruge deres bil søndag, skal senest søndag kl. 8 sørge for at parkere bilen et sted uden for området – det kan fx være ved slottet, langs med Kongevej eller på Ringriderpladsen.

Du kan se kommunens afspærringsplan her: Afspringsplan_2017

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz