Forretningsplan for Sønderborg Lufthavn går på vingerne

Erhverv: Næste fase af strategiarbejdet for lufthavnen er gået i luften. Her skal der udarbejdes en forretningsplan, der blandt andet stiller skarpt på investeringsbehovet og den fremtidige fysiske indretning af lufthavnen.

Sønderborg Lufthavn udgør en central del af kommunens infrastruktur og spiller en væsentlig rolle i forhold til at sikre erhvervslivet adgang til nem og fleksibel transport. Derfor igangsatte erhvervsudvalget i efteråret 2016 arbejdet med en ny strategi, der skal videreudvikle et attraktivt og dynamisk erhvervsmiljø i og omkring Sønderborg Lufthavn.

Strategiarbejdet udføres i tre faser i samarbejde mellem lufthavnens Advisory Board, Sønderborg Kommune og et lokalt konsulenthus. Første fase blev afsluttet i juni 2017 med en analyse, der peger på, at lufthavnens udvikling bør foregå i moduler for at sikre, at væksten kan følge med.

Nu er strategiarbejdets anden fase sat i gang. Her skal der udarbejdes en forretningsplan, der skitserer, hvordan den modulære udvikling af lufthavnen skal se ud. Forretningsplanen vil blandt andet indeholde en konkret investeringsplan samt komme med bud på, hvordan den fremtidige fysiske indretning af lufthavnen skal se ud.

– Jeg ser frem til at fortsætte det spændende strategiarbejde for Sønderborg Lufthavn. I juni godkendte erhvervsudvalget den første analysefase, som lægger op til, at udviklingen af Sønderborg Lufthavn skal foregå i moduler. Nu bliver det interessant at finde ud af de konkrete anbefalinger til, hvordan en sådan udvikling kan se ud, siger formanden for Erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.

– Første analysefase viste klart, at det vil være gavnligt at investere i lufthavnens udvikling. Derfor er en forretningsplan det næste, naturlige skridt for at styrke den lokale infrastruktur, siger næstformanden for Erhvervsudvalget, Tom Holden Jensen.

Forretningsplanen skal behandles i erhvervsudvalget i november 2017. På baggrund af forretningsplanen skal der i strategiarbejdets tredje og afsluttende fase tages stilling til en fremtidig organiseringsmodel for Sønderborg Lufthavn. Det samlede strategiarbejde forventes klar i første kvartal 2018 og skal godkendes af det ny-konstituerede byråd.

Fakta:

Sønderborg Lufthavn er ejet af Sønderborg Kommune og er politisk forankret i erhvervsudvalget. Lufthavnens Advisory Board og Sønderborg Kommune står i spidsen for analysearbejdet, som er udført i tæt samarbejde med det lokalt forankrede konsulentfirma EY, der har stor erfaring i luftfartsanalyse.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz