Foredrag: Psykisk sygdom og misbrug – dobbeltdiagnoser

Regionen: Forskningen i Danmark viser, at ca. 50 % af alle psykisk syge har et misbrug. Misbruget er, når vi taler om dobbeltdiagnosticerede, et udtryk for, at den psykisk syge anvender misbruget til at behandle sine psykiske symptomer.

Dobbeltdiagnoser har været kendt siden begyndelsen af 90´erne, men der er stadig store udfordringer i den regionale psykiatri, den kommunale socialpsykiatri samt misbrugscentre i forhold til at tilbyde og tilrettelægge tilbud, som kan støtte gruppen af borgere med både en psykiatrisk diagnose og en misbrugsdiagnose.

Derfor har man valgt at ansætte forløbskoordinatorer i Region Syddanmark, som har opgaven at koordinere et forløb med persongruppen, som både har en psykiatrisk lidelse og et misbrug, så de ikke risikerer at havne imellem to instanser.

Else Aagård og Mirnes Catovic er ansat som forløbskoordinatorer i det sønderjyske. De vil fortælle om deres arbejde og dele ud af deres erfaringer.

Alle er velkomne til arrangementet, som finder sted tirsdag den 19. september fra kl. 19.00 – 21.00 på Sønderborg Bibliotek, Kongevej 19, 6400 Sønderborg.

Arrangementet er gratis, når blot man tilmelder sig til PsykInfo Region Syddanmark på telefon 99 44 45 46 eller via www.psykinfo.regionsyddanmark.dk.

Foredraget er arrangeret af PsykInfo Sønderborg.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz