Fælleslisten: Flertalsgruppen fremlægger ambitiøst budgetforslag

Politik: Flertalsgruppen i byrådet er nu blevet enige om et samlet budgetforslag. Og det er et ambitiøst et af slagsen, det skriver Fælleslisten i en pressemeddelelse.

– Vi er i Fælleslisten først og fremmest glade for, at flertalsgruppen igen kan præsentere et solidt budgetforslag, der fastholder et højt ambitionsniveau for Sønderborg kommunes udvikling. Vi skal i Byrådet fortsætte med det lange seje træk, for at gøre Sønderborg kommune mere attraktiv, så vi kan få vendt den negative befolkningsudvikling til vækst, skriver Fælleslistens borgmesterkandidat Aase Nyegaard i pressemeddelelsen.

En lang række af Fælleslistens forslag er kommet med i det samlede budgetforslag. Det gælder både forslag til gavn for kommunens udvikling, såvel som forslag der tilgodeser den enkelte borgers velfærd.

– Fælleslisten har et stærkt ønske om at forbedre vilkårene for landsbyer og områdebyer i kommunen. I det nye budgetforslag er der afsat betydelig flere midler til udvikling i landsbyer og områdebyer. Midlerne nu 3-doblet og det er vel at mærke midler, som er til rådighed for projekter, som borgerne selv har stor indflydelse på. Desuden er det besluttet at lave nye cykelstier ved Skovby – Trænge, Nybøl – Broager og Buskmosevej – Årsbjerg.

– Indenfor kulturområdet er der indført et nyt tilskud til ringriderforeningerne, renovering af Nordals Ridehal, ligesom Symfoniorkestret har fået lavere husleje.

Helhedsplanen for dagtilbud og skole bliver i det nye budget gjort til virkelighed.

– Vi har i budgetforslaget fået gennemført ekstra tilskud til de små børnehaver, ny børnehave i Møllegade, samt renoveringsprojekter på Augustenborg, Broager og Ahlmann skolerne, alt sammen tiltag der understøtter helhedsplanen og dermed målet om at flere unge skal blive uddannelsesparate, slutter Aase Nyegaard.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz