Erhvervsklimaet er forbedret i Sønderborg Kommune

Erhverv: Dansk Industri er netop udkommet med analysen af det lokale erhvervsklima fra 2017. Analysen viser fremgang for Sønderborg Kommune, som i år placerer sig på en 60. plads ud af 96 kommuner.

Der har de seneste to år været en fremgang i bedømmelsen af Sønderborg Kommunes erhvervsklima. For to år siden lå kommunen på sidstepladsen målt på erhvervsvenlighed.

DI’s analyse måler ud fra en række parametre som rammevilkår, sagsbehandlingstider, infrastruktur, adgang til kvalificeret arbejdskraft og service i sagsbehandlingen, og her går Sønderborg Kommune især frem på arbejdskraft og kommunal sagsbehandling, mens kommunens image er væsentligt forbedret.

Og meddelelsen modtages af en glad borgmester:

– Med analysen fra Dansk Industri i hånden kan vi se, at vores øgede fokus på at skabe en forbedret indsats for erhvervslivet har taget en positiv drejning. Vi har allerede iværksat en række tiltag, og vi tager resultatet til os og arbejder målrettet videre på at gøre Sønderborg Kommune endnu mere erhvervsvenlig. Vi er langt fra i mål, og vi vil naturligvis gerne forbedre os yderligt overfor virksomhederne og placere os endnu bedre i undersøgelsen fremadrettet, siger borgmester Erik Lauritzen.

En væsentlig parameter i DI’s måling er samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunen. Her prioriterer Sønderborg Kommune dialogen med erhvervslivet og erhvervslivets organisationer højt samtidig med, at der er iværksat flere tiltag.

– Det er dejligt at se, at Sønderborg har opnået et bedre ry blandt virksomhederne. Især ser virksomhederne nu langt mere positivt på kommunens image og evne til at tiltrække og fastholde nye virksomheder og borgere, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus.

Også når det gælder virksomhedernes adgang til nye medarbejdere, får kommunen en bedre vurdering med på vejen. Her rykker Sønderborg 15 pladser frem sammenlignet med sidste år.

– Vores undersøgelse viser, at adgangen til nye dygtige medarbejdere er det område, som ubetinget får mest opmærksomhed fra vores virksomheder. Lige knap halvdelen svarer, at det er dét område, kommunen bør prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse. Og det ser ud til, at det i høj grad er lykkes for kommunen at komme det ønske i møde, siger Erling Duus.

Erling Duus peger på åbningen af Sønderborg Kommunes Erhvervsservice i april som én af årsagerne til, at virksomhederne kvitterer mere positivt i år.

– Politikere og embedsmænd i Sønderborg har vist, at de vil have virksomhederne i direkte tale med åbningen af Erhvervsservice på Rådhustorvet. Så uanset om man vil udvide sin produktionshal eller vide mere om kloakering, er det blevet lettere at finde den rigtige rådgiver og få svar hurtigt og effektivt, siger formanden for DI Sønderjylland.

Både Sønderborg Kommune og Sønderborg Vækstråd holder dialogmøder med virksomheder, Dansk Industri og Dansk Byggeri, hvor netværksaktiviteter og virksomhedsbesøg skal være med til at styrke dialogen og samarbejdet på nye måder. Der lægges vægt på et stærkt samarbejde med interessenterne.

Antallet af virksomheder i Sønderborg-området er de seneste 5 år steget fra ca. 3000 til over 4000 virksomheder i 2017.

Forbedringen glæder også formanden for Erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj

– Dialogen med virksomhederne, kombineret med en inddragelse i samarbejdet om konkrete forespørgsler og byggesager, har fortsat vores fulde fokus. Det tætte samarbejde med vores lokale virksomheder og den sammenhængende indsats for god erhvervsservice har vores højeste prioritet. Selvom vi ikke er årets højdespringer i bedømmelsen af erhvervsklimaet, er vi alligevel gået frem inden for kommunal image. Især kvitterer virksomhederne for vores indsats indenfor tiltrækning og fastholdelse af nye borgere og virksomheder, og det glæder mig, siger Ole Wandahl Stenshøj.

Både sagsbehandlingstider og en kvartalsvis tilfredshedsmåling kan ses på www.sonderborg.dk/erhverv for at give alle et indblik i udviklingen.

Giv en kommentar

1 Kommentar til "Erhvervsklimaet er forbedret i Sønderborg Kommune"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Bela cidade.

wpDiscuz