Er Privatskolen Als stadig den sundeste i Sønderborg Kommune?

Sundhed: Det var børnene på Privatskolen Als, der løb med æren af at være kommunens sundeste i det landsdækkende sundhedsprojekt “Aktiv Året Rundt” i 2016. Nu bliver det spændende, om de kan forsvare titlen under de tre Sundhedsuger inden efterårsferien 2017. “Aktiv Året Rundt” er støttet af Nordea-fonden.

Målet er, at to tredjedele af Danmarks skolebørn vil få masser af motion i de tre sundhedsuger op til efterårsferien. Her er det et foto fra Sundhedsugerne i 2016.

Børnene på Privatskolen Als var sidste år så sunde, at de kan prale af at være Sønderborg Kommunes sundeste skole.

Skolen har på lige fod med flere af kommunens skoler deltaget i Sundhedsugerne, der løber som en landsdækkende konkurrence på skoler i alle landets kommuner i de tre uger op til efterårsferien i uge 42. Skolebørnene får point efter, hvor sundt de lever, og de dyster blandt andet på fysisk aktivitet, kost og søvn.

Sundhedsugerne er en del af sundhedsprojektet “Aktiv Året Rundt”, som UC Syd KOSMOS med støtte fra Nordea-fonden står bag, Privatskolen Als får ikke lov at hvile meget længere på laurbærrene. Tilmeldingen til dette års Sundhedsuger er nemlig i fuld gang, og i skrivende stund ligger den på 341.153 tilmeldte elever. Arrangørerne regner med at sætte rekord og nå de 400.000 tilmeldte, to tredjedele af alle Danmarks skolebørn, inden fristen den 12. september.

– Vi udvikler hvert år et nyt tema, som kan inspirere og motivere både elever, lærere og forældre til at bevæge sig. I år er temaet “Bliv flyvende”, hvor en frisbee bogstaveligt talt er omdrejningspunktet, fortæller lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme, Anders Flaskager, der også er projektleder for Aktiv Året Rundt.

Han opfordrer alle lærere til at tilmelde deres klasse til Sundhedsugerne snarest, hvis de gerne vil have materialet i god tid, da frisbees og aktivitetshæfter udsendes til klasserne i den rækkefølge, de tilmeldes.

Bliv flyvende i din skoledag

Hver elev får en frisbee, som skal sættes i spil på alle mulige måder, så kroppen får masser af bevægelse på en sjov måde. Lærerne i de tilmeldte klasser får materiale fyldt med forslag, hvordan de kan inddrage bevægelse med frisbees i både pauser og timer. Det er nemt at deltage, og som lærer bestemmer man selv i hvilket omfang, man vil deltage med sin klasse.

– Vores mål er ikke kun, at eleverne får sundere vaner – det skal ske samtidig med, at børnene synes, at det er sjovt. Det er det, der giver den vedvarende effekt. Sidste år svarede 97 procent af lærerne efter Sundhedsugerne, at deres elever synes, at det er sjovt og motiverende at være med, siger Anders Flaskager, som er begejstret for den enorme tilslutning.

Nok var det Privatskolen Als, der var de sejeste i sundhed i 2016 i Sønderborg Kommune, men med de mange tilmeldte deltagere både i Sønderborg Kommune og på landsplan, skal de være 100 procent engagerede i at være flyvende nok for at score højest i sundhedsugerne igen i år.

Giv en kommentar

4 Kommentarer til "Er Privatskolen Als stadig den sundeste i Sønderborg Kommune?"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

nej

Kristine Rafn
Dan Schmatz

Kathrine Sønderskov Sørensen

Nikoline Dresler Melissa Victoria Vestergaard

wpDiscuz