Debat: Lægevagten og nedgroede negle

Debat: Vi har modtaget nedenstående debatindlæg fra Poul Andersen Regionrådsmedlem (S) og Jørn Lehmann Petersen;

Regionrådsmedlem for Liberal Alliance, Marianne Mørk Mathiasen, har i flere læserbreve skrevet om belastning af lægevagten med opkald om nedgroede negle, vabler og meget andet. Umiddelbart lyder det i MMM’s læserbreve og pressens efterfølgende dækning som om, at disse henvendelser udgør en ganske voldsom belastning af lægevagten, hvilket unægtelig undrer os en del.

For at få det nærmere afklaret, har vi derfor spurgt om det reelt forholder sig således. Af svaret fremgår, at man i lægevagten ikke registrerer, om en givet henvendelse viser sig at være af ikke akut karakter. Lægevagtchefen oplyser supplerende, at virkeligheden oplevet mere nuanceret. Tilsyneladende harmløse henvendelser kan godt vise sig at være relevante, og vil i høj grad være afhængig af lægens konkrete vurdering. F.eks. kan en nedgroet negl og en vabel med betændelse i visse situationer være akut behandlingskrævende.

Vi må derfor tage afstand fra MMM’s læserbreve, hvor hun med konkrete eksempler forsøger at få borgere til ikke at kontakte lægevagten. Kampagnen om konkret brug af lægevagten omfatter ikke sådanne eksempler, men opfordrer i stedet borgerne til selv at vurdere, om en henvendelse er relevant. At bruge konkrete eksempler på unødig henvendelser, kan om beskrevet vise sig at være en alvorlig fejltagelse.  MMM er efter vores opfattelse på vej ud af et alvorligt sidespor. Håber ikke det er ren populisme.

Poul Andersen

Regionrådsmedlem (S)

Drejøvænget 45

Middelfart

og

Jørn Lehmann Petersen

Farverlække 41

Broager

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz