Dårligt vejarbejde giver skatteborgere stor ekstraregning

Trafik: Dårligt vejarbejde og mangelfuldt kommunalt tilsyn betyder, at millionstore efterregninger hvert år havner hos de kommunale skatteborgere. Det skriver FDMs medlemsmagasin Motor.

Årsagen er især dårlige lapninger af vejene i forbindelse med de omkring 90.000 gravearbejder, landets kommuner hvert år giver tilladelse til. Alt for ofte lukkes hullerne efter arbejdet så dårligt, at vejen efter få år må repareres igen. På kommunens regning.

– De mange dårlige lapninger er udtryk for, at mange kommuner ikke fører det nødvendige tilsyn med de ledningsejere og entreprenører, der graver i vejen for at komme ned til rør og ledninger. Konsekvenserne er, at skatteyderne efterlades med en unødvendig regning, fordi vejene får en kortere levetid, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, og tilføjer:

– Når kommunerne ikke passer godt nok på vejene, bruger de unødvendigt mange penge på at vedligeholde i stedet for på anden infrastruktur og trafiksikkerhed. I sidste ende betyder det, at regningerne ender hos skatteyderne i kommunen og ikke hos de selskaber, der graver i vejen, og som ikke har lavet et ordentligt stykke arbejde. Det er ikke rimeligt, siger Torben Lund Kudsk.

Dårligt vejarbejde og manglende kommunalt tilsyn betyder, at efterregningerne ofte ender hos skatteborgerne, når kommunerne efter få år må reparere vejene. Foto: FDM

FDM har gennem flere år påpeget det stigende efterslæb på vejene i landets kommuner, hvor 54 procent af al trafik foregår. Kommunerne selv og Vejdirektoratet vurderer, at der på landsplan er et investeringsbehov til de kommunale veje på tæt på fem milliarder kroner.

Men selv om det er væsentligt dyrere at reparere en vej end løbende at vedligeholde den, budgetterer kommunerne alligevel med i år at bruge 113 millioner kroner mindre på drift og vedligeholdelse af vejene i forhold til i 2016 og 318 millioner kroner mindre end i 2015.

– At vejene ikke har en ret høj prioritet i landets kommuner, er ikke bare dyrt. De dårligt vedligeholdte veje går også ud over trafiksikkerheden og mobiliteten, når vejene efterfølgende skal repareres. Vi ved, det er noget, der optager vælgerne. Derfor bør landets kommuner, som er myndighed på området, tage deres tilsynspligt alvorligt og gerne hæve stemmen over for dem, som ikke kan finde ud af at reetablere vejene efter kommunens standard, siger Torben Lund Kudsk.

Giv en kommentar

6 Kommentarer til "Dårligt vejarbejde giver skatteborgere stor ekstraregning"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Ingen kvaler, skatteborgerne betaler…

Det er jo kun skatteborgerne til at betale for alle de dumheder politikerne begår, og dumheder mangler det så ikke på !

Ja, det er da på høje tide at, de dyre ingeniører på kommunen for lettet deres tunge røv fra stolen og kommer lidt i sving. Utroligt som kommunen bare lukker øjnene for utrolig dårlig udført arbejde. Nye cykelstier hvor ukrudt skyder sig igennem et tyndt lag asfalt, manglende striber, asfalt belægning som smulre op osv osv

Man kunne også stille op som politikker og gøre det bedre selv. Pas bare på for det er øretævernes holdeplads, ros er der ikke meget af…..

Nææ, men når man udliciterer opgaver, må kommunen jo følge op på at arbejdet de betaler for også bliver udført tilfredsstillende. At lade Arkil styrer de kommunale veje, har da bestemt ikke været den bedste løsning.

Kommentaren var møntet på et par andre…

wpDiscuz