Børnehave giver igen til lokalsamfund

Kultur: Sønderborg Kommune valgte i 2013 at lukke den kommunale børnehave der dengang hed Asserballe Børnehus.

Lokalsamfundet i og omkring Asserballe valgte at gøre et forsøg, og satte alle sejl i gang for at bevare en børnehave i byen. Men uden penge så det sort ud.

Muligheden for at låne penge til at købe de eksisterende bygninger var nærmest ikke eksisterende. Beboerne i byen støttede dog op omkring projektet og valgte at købe indskudsbeviser, for i alt 320.000 kroner. Indsamlingen af indskudsbeviser tog Martin Petersen, fra Støtteforeningen, sig af.

Privatiseringen af Asserballe Private Børnehus blev på baggrund af lokalsamfundets hjælp til en realitet.

Børnehaven har nu planer om at lave en større tilbygning, hvor der arbejdes på at give Asserballe by og omegn noget tilbage. Tilbygningen skal nemlig indeholde et større fællesrum, hvor det vil være muligt for byens borgere at leje sig ind. Det være sig til en børnefødselsdag, kurser, sang, musik, dans eller hvad man ellers kunne tænke sig.

For børnehaven er det vigtigt at vise lokalsamfundet at vi har sat stor pris på deres hjælp, og derfor er ønsket også at kunne give noget igen.

At en lille by som Asserballe har en børnehave og endda en velfungerende én, er en stor gevinst for hele byen.

Kristina Gravenslund, tidl. forældre og borger i byen udtaler:

– For beboerne i Asserballe er det til stor glæde, at Børnehuset opleves populært og i vækst. Børnehuset er med at skabe et godt miljø og ry omkring vores lille landsby. De er synlige ved byens arrangementer både forældre som personale. De er med til at øge fællesskabet blandt byens beboer.

Naturligvis betyder et attraktivt børnehus i sådan et lille lokalsamfund også, at når ældre flytter fra byen, kommer børnefamilier til, hvilket er med til at holde byen i udvikling.

Tilbygningen skal også indeholde et motorik-rum.

Da studier viser at børns evne til indlæring, sociale relationer og et godt selvværd starter med at de er motorisk stærke, har børnehaven valgt at ville bruge endnu mere energi på børns motorik og sanser fremadrettet.

For at understøtte dette har børnehaven haft en ansat på et længere motorikkursus og nu planlægger børnehaven altså også at der skal bygges et motorik-rum.

Børn med en god motorik:

  • har øget selvtillid
  • er glade for livet
  • har et godt helbred
  • føler sig mindre hjælpeløse
  • har gode sociale relationer
  • bliver oftere valgt som legekammerater end børn med en dårlig motorik
  • føler sig mindre udenfor

Fakta:

Asserballe Private Børnehave startede med 23 børn og 3 ansatte i 2013, idag er børnetallet steget til 46 børn og 10 ansatte.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz