Asger Reher bliver nyt navn i Sønderborg Sommer Revy

Kultur: Den ene af Ørkenens Sønner – Asger Reher – konverterer en sommer for at assistere Søens Søstre – Jeanne Boel og Lone Rødbroe, – men får dog mandlig assistance af Karsten Jansfort og Bjarne Antonisen.

Måske er sammensætningen af Sønderborg Sommer Revys kommende revyhold lidt mere spændende denne gang, fordi Leif Maibom har trukket sig tilbage fra scenen i Sønderborg, og kun vil være direktør, forfatter m.v.

Derfor har Jeanne Boel og Leif Maibom virkelig lagt hovederne i blød. Overgangen skulle helst blive så ubemærket og smidig som mulig, så opgaven var at finde en mandlig, buttet skuespiller, ikke særlig høj, med en vis alder, og som meget gerne måtte være bedre til sønderjysk end Leif Maibom.

Det betød jo en hurtig frasortering af bl.a. Ulf Pilgaard, der er alt for gam…..der er alt for høj. Flemming Jensen fordi han er alt for ty…..han ikke kan tale sønderjysk og Bodil Jørgensen fordi hun er en kvinde.

Og så var feltet pludselig ikke så stort, og det blev hurtigt mere end indlysende, at den helt rette skuespiller selvfølgelig måtte være: Asger Reher.

For udover at opfylde ovenstående kriterier, er Asger en forrygende skuespiller, der også har markeret sig meget stærkt på revyscenerne. Og da han som nævnt også er en del af Ørkenens Sønner – Ali Bubbas Barkha med de magiske evner som fjærtoman – skal han nok give den fuld gas også i Sønderborg.

Ved afsløringen af revyholdet på skibet “Shalimara” kunne Lone Rødbroe ikke være til stedet på grund af teaterprøver. Derfor havde Leif Maibom lovet at agere stand-in. Foto: Flemming Nissen

Nok en ny

Det har været meget magtpåliggende for Jeanne og Leif at vise, at selvom der nu træder et par københavnere ind i direktionen, så er revyen stadig godt og grundigt forankret i det sønderjyske. Derfor har den anden nye på holdet – Bjarne Antonissen – også stærke sønderjyske rødder.

Leif har arbejdet sammen med Bjarne, da han var en ung amatørskuepiller fra Nordals med stor trang til scenen. Senere er Bjarne blevet uddannet på Odense Teaters Elevskole, og endnu senere spillede Jeanne med stor fornøjelse sammen med Bjarne i en revy-forestilling. Så da Jeanne og Leif sad og brainstormede på ‘den 3. mand’ dukkede Bjarnes navn pludselig op, og så var der ikke langt fra tanke til handligt.

Og så til ‘de gamle’

Som det allerede fremgår, er Jeanne Boel naturligvis med igen – både som skuespiller og som instruktør. Lone Rødbroe er nærmest blevet en fast bestanddel af holdet, så hun og hendes tour de force indenfor underlige, underholdende og ubetalelige numre, kan man næsten ikke undvære i Sønderborg.

Som sidste mand på holdet vender den altid velspillende og elegante Karsten Jansfort tilbage efter et års pause, hvor han vendte humoren mod nord og høstede stor succes Hjørring Revyen.

Der er som tidligere nævnt nye takter i revyen, men tonerne er de samme. Og det er de, fordi det naturligvis igen-igen er Thomas Pakula, der er kapelmester for revyens velspillende kvartet.

Revyens titel

– Siden revyen rykkede ind i teatersalen i 2002 er det blevet en tradition, at revyen hver år får en titel. Og da vi lever i en tid, hvor landene lukker sig mere og mere om sig selv, hvilket så igen smitter af på den enkelte, har vi derfor valgt at kalde revyen for ”Før var vi alle i samme båd”, meddeler Leif Maibom i en pressemeddelelse.

Der er premiere lørdag den 26. maj efter tre forpremierer (23.5. – 24.5. – 25.5.) Sidste spilledag bliver lørdag den 21. juli.

Billetsalget starter den 10.10. 2017 pr mail – billet@sommerrevy.dk – eller direkte fra revyens hjemmeside www.sommerrevy.dk – hvor der også kan læses alt om revymenuer, overnatning m.v.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz