Arbejdsløsheden i Syddanmark er banket helt i bund

Erhverv: Det er efterhånden meget vanskeligt for virksomheder i industrien i Sydjylland at finde ledige hænder til at løfte produktionen. For med de seneste arbejdsløshedstal fra Dansk Metals a-kasser står det klart, at ledigheden blandt faglærte inden for jern- og maskinindustrien i det sydjyske i august er under to procent.

– Vi har registreret under 200 ledige medlemmer af Metals a-kasse i afdelingerne fra Vejle til grænsen. Mange af disse er formentlig registreret som ledige, selvom de i virkeligheden er i gang med jobskifte, så antallet af reelt arbejdsløse Metal-medlemmer er endnu lavere, siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

Med undtagelse af region Midtjylland, hvor bruttoledigheden er særdeles lav, er udviklingen på tværs af Danmarks regioner relativ ensartet. Det største absolutte fald i den regionale bruttoledighedsprocent findes i Syddanmark, hvor arbejdsløshedsprocenten er faldet med 0,7 procentpoint og i Midtjylland, hvor en allerede lav arbejdsløshed er faldet fra 2 pct. til 1,7 pct.

– Det er over hele landet, vi ser en meget lav arbejdsløshed blandt vores medlemmer. I flere regioner ser vi begyndende tendenser til flaskehalse, hvor virksomhederne har så svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, at det bliver et problem at udvide produktionen. Der findes kun én løsning på den udfordring, og det er at uddanne langt flere faglærte. Vi skal styrke erhvervsuddannelserne i stedet for at svække dem, som vi er vidner til i øjeblikket. Og så skal virksomhederne blive langt bedre til at tage lærlinge, siger Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal.

På landsplan har bruttoledigheden i Dansk Metal vist faldende tendens siden 2009. I perioden fra maj til august lader det dog til, at den sæsonkorrigerede arbejdsløshed har stabiliseret sig på 2,6 pct. Sammenlignet med august sidste år, er det 0,5 procentpoint lavere og i forhold til for 2 år siden 1,3 procentpoint lavere.

Giv en kommentar

1 Kommentar til "Arbejdsløsheden i Syddanmark er banket helt i bund"

Giv besked ved
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest bedømte

Så er det da godt at Siemens Sønderborg lukker. :-/

wpDiscuz