Alspigen går i fisk til Marin Torvedag

Kultur: Lørdag den 5. august indtager havets dyr og planter Rådhustorvet og Alspigens springvand midt i Sønderborg. Naturskolerne i Sønderborg Kommune og Blå Flag Center Sønderborg afholder ”Marin Torvedag” fra kl. 10-15.

Det er 4. år at der afholdes ”Marin Torvedag”. Det er dagen hvor man kan komme helt tæt på havets dyr og planter og få en masse viden med sig hjem.

– Vi vil gerne vise børn og voksne hvilken fantastisk liv vi har under havets overflade. Vi har 209 km kyst rundt i kommunen og vi har masser af lækkert badevand, gode strande og ikke mindst masser af liv under havets overflade, fortæller Naturskoleleder Andreas Hermann som arrangerer denne dag.

– Som noget nyt i år sætter vi fisk og krabber ud i Alspigens springvand så vi kan klappe en fladfisk, se en krabbe løb eller bare være helt tæt på dyrene, fortæller Andreas.

Der er naturligvis taget højde for at vandet har de rette kvaliteter for dyrenes velbefindende og der er derfor tilsat den rette mængde salt i vandet, der i dagens anledning er blevet skiftet ud med frisk vand.

I år har Naturskolerne og Blå Flag også fået selskab af andre aktører således at man i år kan prøve undervandskameraer fra Click Foto Sønderborg, høre om de nye stenrev rundt om Als med Foreningen Alsstenrev og prøvesmage lækker fisk fra Det Sønderjyske Køkken.

Det er gratis at komme og der er masser af aktiviteter for både store og små.

Hør Andreas Hermann fortælle om Marin Torvedag;

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz