Aktive naboer sender tyven på ufrivillig efterårsferie

Politi: Efterårsferien står for døren. Og mens mange benytter den kommende uge til at besøge venner og bekendte, er der omvendt andre, der gerne vil have travlt: Nemlig indbrudstyvene.

Perioden er ideel, set med tyvenes øjne, dels fordi det er blevet mørkt om aftenen, hvilket gør det nemmere for lyssky personer at færdes ubemærket, dels er det i en lang række tilfælde alt for nemt at spotte på afstand, at et hus er alene hjemme.

Bliver forstyrret

Men med et par enkle råd kan beboerne sende indbrudstyvene på ufrivillig efterårsferie.

– Tyvene lægger hurtigt mærke til, om de kan arbejde uforstyrret, eller om beboerne holder øje med kvarteret. Her er Nabohjælp-ordningen et virkelig nyttigt værktøj, fordi aktive nabohjælpere er med til at gøre det trygt at bo i kvarteret og utrygt at være indbrudstyv, pointerer specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Seks gode råd

Huskeliste inden efterårsferien:

  • Se dit hjem med tyvens øjne – hvor let vil det være at komme ind?
  • Frist ikke tyven. Tænk på, hvad vedkommende kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.
  • Send tyven væk. Lad huset se beboet ud, selvom du ikke er hjemme. Lad lidt opvask stå, og lad rodet være i stuen. Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd/sluk-ure og fake tv.
  • Lav aftaler med naboerne om at kigge efter dit hjem, tømme postkassen og komme affald i skraldespanden.
  • Gør det vanskelligt for tyven. Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låste. Og lås haveredskaber og værktøj inde. Jo længere tid, tyven skal bruge på at bryde ind, jo større er chancen for, at han opgiver.
  • Gør det til en vane at sige ”hej” til fremmede i kvarteret – og spørg om du kan hjælpe dem, da de har ærinde i området. Tyve kan ikke lide at blive set, da det øger risikoen for at blive genkendt.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz