60 gode råd om sikkerhed på nettet

Politi: ”Læg først pengene, når du står med smartphonen i hånden, hvis du køber brugt”.

Sådan lød et af de mange råd i forbindelse med Syd- og Sønderjyllands Politis temadag på Twitter, hvor en gruppe fagfolk fra klokken 06.00 – 20.00 sendte i alt 60 tweets ud om blandt andet sikker handel på nettet, muligheden for at sikre sig mod IT-relateret bedrageri m.m.

– Hvis du går ind i en butik, vil du aldrig lægge pengene på disken på forhånd og derefter se, hvad der er på hylderne. Og det er den samme tankegang, vi gerne vil appellere til, når det gælder borgernes adfærd på nettet. Nogen kommer desværre galt af sted, fordi de overfører penge, når de køber brugt, uden sikkerhed for, at de modtager varen, understreger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Meget på nettet

Baggrunden for temadagen er, at IT-relateret kriminalitet er en kriminalitetsform, der vokser – både globalt og i Danmark. I tilgift har en stor del af den kriminalitet, der bliver anmeldt i Danmark, forbindelser til IT i større eller mindre grad.

– En stigende del af vores liv foregår på internettet. Vi gemmer vigtige dokumenter i e-boksen, vi køber på nettet, og vi møder nye mennesker online. Det gør, at kriminelle også kigger i den retning, når de skal snyde borgere og virksomheder. Og på den baggrund er det vigtigt at udbrede kendskabet til, hvordan man agerer sikkert i det digitale univers, tilføjer specialkonsulenten.

– Så udover at retsforfølge og forstyrre kriminelle og den kriminalitet, der begås, prioriterer politiet forebyggende indsatser, så borgere og virksomheder bliver modstandsdygtige overfor it-angreb, pointerer Chr. Østergård.

Du kan se de mange tweets på twitterprofilen @SjylPoliti.

Giv en kommentar

Vær den første til at kommentere

Giv besked ved
wpDiscuz